TANDPROBLEMEN

GEZELSCHAPSDIEREN: 0491/15.45.84   NUTSDIEREN & PAARDEN: 0496/23.93.83

Dierenartsen

   De Zegge


Waar uw dier zich thuis voelt

TANDPROBLEMEN:

U kan bij ons terecht voor allerlei tandproblemen van uw hond of kat. Veel voorkomende problemen zijn:

  • loszittende tand(en)
  • afgebroken tand
  • tandplak en tandsteen
  • tandvleesontstekingen ten gevolge van tandplak en tandsteen


Naast de behandeling met bijvoorbeeld antibiotica is het in de meeste gevallen nodig om ook chirugisch in te grijpen: tand(en) trekken, tandsteen/-plak verwijderen, polijsten, ... . Hiervoor is een dagopname nodig omdat dit steeds gebeurd onder volledige verdoving.VOOR DE OPERATIE:


  • Voor een operatie dient uw huisdier NUCHTER te zijn. Dit wil zeggen dat hij/zij de dag vóór de operatie nog tot 20u mag eten.

De ochtend van de operatie mag het dus GEEN eten meer krijgen!


  • U zou zelf ook niet graag hebben dat uw huisdier terug zou komen met allerlei nare beestjes. Zorg er dus voor dat uw dier ruim op voorhand een behandeling krijgt tegen vlooien,... en ontwormd is. Zo kunnen al onze patiëntjes met een gerust hart naar huis terugkeren.


  • De dag van de operatie dient u uw dier binnen te brengen tussen 9u en 9u30. 

Indien dit voor u echter niet mogelijk is kan u dit met onze assistentes bespreken. Zij zoeken dan naar een oplossing. (de avond ervoor binnenbrengen,...)


NA DE OPERATIE:


Sommige operaties duren al wat langer dan andere. En meestal zijn er ook meerdere operatiepatiënten per dag. Afhankelijk van wanneer uw huisdier de operatie heeft ondergaan, hoe lang deze duurde en hoe snel hij/zij de verdoving verwerkt zal u uw dier vroeger of later mogen ophalen. De meeste patiëntjes vertrekken tussen 17u en 19u. Uitzonderingen (zowel vroeger als later) zijn echter mogelijk.

Onze assistentes nemen met u telefonisch contact op vanaf het ogenblik dat uw lieveling klaar is om naar huis te gaan.


  • Aangezien wij onze patiënten enkel laten vertrekken wanneer ze heel goed wakker zijn kan u ze 's avonds laat meestal nog een beetje eten geven (1/4 of 1/2 van de normale portie eten). Ook drinken is dan toegestaan.


  • Voor katten is het aangeraden om ze na een operatieve ingreep even binnen te houden (1 dag of langer)


  • Bij ophaling van uw huisdier krijgt u alvast een uitgebreide uitleg van de assistente i.v.m. de eventuele nazorg en medicatie.

Omdat baasjes soms zo blij zijn om hun hond of kat terug te zien vergeten ze soms wat er gezegd werd... daarom geven we alles nog eens mee op papier zodat u het achteraf nog eens rustig kan nalezen.