MEDISCHE BEELDVORMING EN ONDERZOEK

GEZELSCHAPSDIEREN: 0491/15.45.84   NUTSDIEREN & PAARDEN: 0496/23.93.83

Dierenartsen

   De Zegge


Waar uw dier zich thuis voelt

MEDISCHE BEELDVORMING EN ONDERZOEK:

Binnen onze praktijk beschikken we over een digitaal RX-toestel.


De digitale techniek zorgt er voor dat we zeer snel een inwendig beeld van uw huisdier kunnen weergeven op ons computerscherm zonder allerlei ontwikkelingsprocessen te moeten doorlopen. Zo verliezen we minder tijd en moet uw huisdier ook minder lang onder narcose.


De software van ons digitaal RX-toestel maakt het ook mogelijk dat we makkelijker een diagnose kunnen stellen met behulp van vergrotingen, metingen, contrasten,...


In bepaalde situaties is het soms mogelijk om onmiddellijk röntgenfoto's te nemen van uw huisdier zonder het te moeten verdoven. Dit is uiteraard ook grotendeels afhankelijk van hoe rustig en hanteerbaar uw hond of kat is.


Maar in de meeste situaties is het echter noodzakelijk om het dier onder een (lichte) verdoving te brengen. Dit enerzijds om ervoor te zorgen dat hij/zij zeer stil blijft liggen tijdens het nemen van een foto. Anderzijds zijn gewonde dieren of dieren met pijn niet makkelijk te hanteren voor het nemen van de juiste foto. Om een correcte foto te nemen moeten we bijvoorbeeld soms de poten manipuleren in een bepaalde hoek en richting. Een dier in een normale situatie laat dit niet altijd toe, een dier met pijn al helemaal niet. Het dier onder verdoving brengen is meestal de beste optie.

Aangezien we hiervoor de nodige tijd moeten kunnen vrijmaken plannen we röntgenopnames niet tijdens de avondconsultaties. Deze vinden tijdens de dag plaats, op afspraak.


Naast een RX toestel hebben we ook een echo in onze praktijk. Hiermee kunnen we allerlei onderzoeken doen zoals drachtcontrole, blaasonderzoek, darmonderzoek,...