Nieuws

GEZELSCHAPSDIEREN: 0491/15.45.84   NUTSDIEREN & PAARDEN: 0496/23.93.83

Dierenartsen

   De Zegge


Waar uw dier zich thuis voelt

NIEUWS :

Hier plaatsen we alle nieuwtjes en weetjes!


Ook verlofperiodes en wijzigingen van de openingsuren van onze balie kan u hier terugvinden.

13/03/20
31/10/19


Vanaf 4 november 2019 zullen er werken plaatsvinden op het grondgebied Lichtaart tussen Bobbejaanland en de rode lichten op het kruispunt van de Olensteenweg en Herentalsesteenweg (baan tussen Lichtaart en Herentals). Hierdoor zal er t.e.m. 31/03/2020 geen verkeer langs deze weg kunnen. (zie hieronder)


Voor mensen komende via Lille, Poederlee,... raden we aan om via Herentals te rijden - daarna niet via het rondpunt naar Lichtaart maar via de eerste rode lichten die u op de ring van Herentals tegenkomt linksaf richting Sint - Jozef Olen en op het einde van de weg (T-splitsing) linksaf - over de brug rijden en dan komt u onze praktijk tegen aan uw linkerkant.


Voor mensen komende via Kasterlee, Retie,... raden we aan om via de plaatselijke omleiding in Kasterlee te rijden (het centrum van Kasterlee is ook afgesloten wegen werken!) om zo tot op de Geelsebaan te geraken (GPS kan handig zijn). Richting Geel-ten Aard te rijden en dan rechtsaf op de Roerdompstraat. De Roerdompstraat ten einde rijden tot aan het kruispunt met de Lichtaartseweg - linksaf richting Olen en dan kan komt u onze praktijk onmiddellijk tegen aan uw rechterkant.


Mensen die gekend zijn in Lichtaart kunnen ook aan de kerk in Lichtaart indraaien en dan richting 'Ark Van Noƫ' volgen om vervolgens verder te rijden tot op de Roerdompstraat - rechtsaf te draaien en dan de Roerdompstraat ten einde rijden tot aan het kruispunt met de Lichtaartseweg - linksaf richting Olen en dan komt u onze praktijk onmiddellijk tegen aan uw rechterkant.


Uit de richtging van Olen en Geel of Herentals zal u geen hinder ondervingen van deze werken op de Olensteenweg in Lichtaart.
11/9/19


Denkt u eraan om een hond, kat of ander dier in huis te halen. Check dan zeker even volgende website voor nuttige tips en meer info omtrent verplichtingen bij de aankoop van een huisdier.

www.huisdierinfo.be11/9/19Sinds 1 november 2017 is de registratie van katten in CatID verplicht. In deze database staat ook of een kat reeds gesteriliseerd is of niet. Vanaf het voorjaar 2020 zal de dienst Dierenwelzijn eigenaars van ongesteriliseerde katten contacteren om hen te vragen hun kat te laten steriliseren.

6/7/19


Wijziging wachtdienst gezelschapsdieren tijdens het weekend


Onze praktijk is in de loop van de jaren enorm gegroeid. Hierdoor is het veel drukker geworden bij de gezelschapsdieren en onze dierenartsen werken lange dagen. Wij zijn ondertussen al bijna een jaar op zoek naar een extra dierenarts voor de gezelschapsdieren maar voorlopig hebben we nog niemand gevonden. Hierdoor kunnen we voorlopig geen 24u/24u permanentie meer garanderen tijdens elk weekend voor de gezelschapsdieren (=honden, katten, konijnen,...).

Tijdens de week blijft de wachtdienst wel gewoon verder lopen. Tijdens de weekends dat er geen permanentie is krijgt u wanneer u ons nummer (0491/15.45.84) belt  te horen dat u contact dient op te nemen met een andere dierenarts in uw buurt.


Onze rundveedierenartsen blijven wel bereikbaar MAAR DOEN ENKEL NUTSDIEREN (=rundvee, schapen, geiten,...) EN PAARDEN ! ZIJ DOEN GEEN GEZELSCHAPSDIEREN (=honden, katten, konijnen,...)


Wij hopen met ons team om u terug zo snel mogelijk een 24/24u en 7/7d permanentie te kunnen aanbieden.


6/7/19


Onze nieuwe website eindelijk online !!!


Na lang zwoegen en zweten staat onze nieuwe website eindelijk online. U kan hier heel wat informatie terugvinden. 

! AANDACHT !

Ben je echt klaar voor een huisdier?